895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak
Összesen így 58 főre emelkedett az elhunytak száma, viszont 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.
Blogolj!

Kipucolja a vonatokat a MÁV

Dorogi László

A koronavírus-járvány a vasutasokat is érinti, éppen ezért teljes fertőtlenítést rendelt el a MÁV a vasúti és a HÉV-szerelvényeken hétfőtől.

Fotó: MÁV-Start

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek arról beszélt, hogy úgynevezett záró fertőtlenítést fognak végezni a szerelvényeken, ami elpusztítja a baktériumokat, a vírusokat és a gombákat, tehát lényegében minden kórokozót, amely bevette magát a járművekre.

Ilyen fertőtlenítést először a nemzetközi vonalakon alkalmaztak, ám mivel ezek száma folyamatosan csökken, most lehetőség nyílik a belföldi járatok kocsijainak teljes fertőtlenítésére.

A fertőtlenítést elsőként a legnagyobb forgalmú járműveken, tehát a budapesti elővárosi közlekedésben érintett szerelvényeken kezdik meg, ez az intézkedés érinti a HÉV-kocsikat is. Homolya Róbert tájékoztatása szerint fertőtlenítés több száz járművet érint, a tervek szerint jövő hét végére már folyamatos lesz a szerelvények ilyen típusú fertőtlenítése.

Nemcsak a vonatokon, hanem a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken is intézkedéseket vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében, az utasok számára kézfertőtlenítés lehetőségét biztosítják.

Homolya Róbert elmondta, korábban már több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét az üzemi területeken, kézfertőtlenítőket, szájmaszkokat, gumikesztyűket osztottak a vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozóknak - például a jegypénztárosoknak és kalauzoknak. A vasúttársaság a pályaudvarokat, szerelvényeket, üzemi területeket vírusellenes takarítószerekkel takarítja.

Címkék: MÁV-START
https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/91799/pics/lead_800x600.jpg
MÁV-START
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?