895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak
Összesen így 58 főre emelkedett az elhunytak száma, viszont 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.
Blogolj!

Amikor két lóerő több mint kétezer

Dorogi László

Nem loholt lóhalálában a vonat szerda este Kaposvárról Gyékényesre. Még szerencse, hiszen ha így tett volna, akkor két bóklászó pónit ért volna utol idejekorán végzete.

Fotó: Pinterest

Arról aligha kell bárkit is meggyőznöm, hogy a MÁV-nál a késési okainak palettája szélesebb mint maga a színskála. A felsővezeték-szakadástól, a váltómeghibásodáson át, a sínek lefagyásáig minden játszik, ha hosszú perceket kell elrabolni a gyanútlan vonatozók életéből. Olyan viszont viszonylag ritkán fordul elő, hogy két ballagó póniló adja fel a leckét a haladni vágyó vasúti szerelvénynek, tegnap este mégis ez történt Somogy megyében.

A MÁVINFORM arról számolt be szerdán, hogy a Kaposvár és Gyékényes között közlekedő vonatnak azért kellett Belegnél megállnia - majd 17 percet dekkolnia -, mert két önjelölt lóvasút-vezető pozícióra jelentkező delikvens tartott kasztingot a síneken. A válogatóra senki nem hívta meg őket, önszántukból, előzetes bejelentés nélkül érkeztek. Az állásinterjú nem sikerült rosszul, mert a maguk becsületes két lóerejével legyőzték a körülbelül 2000 lóerős mozdonyt és annak mindkét kocsiját. Hiába, ha a természet eléd áll, nem szórakozhatsz vele. A különleges esetről az Indexen jelent meg egy felvétel:

A lovakat végül a feltételezett gazdájuk terelgette le a sínekről, de ez a kis közjáték 13 perces késést okozott a személyvonat számára. A MÁV közleménye azért büszkén kiemeli, hogy négy percet sikerült lefaragnia a célállomásig a vonatnak. Ki kell jelentenem: ebben a történetben csak hősök szerepeltek.

Címkék: Vakvágány
https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/89334/pics/lead_800x600.jpg
Vakvágány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?