895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak
Összesen így 58 főre emelkedett az elhunytak száma, viszont 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.
Blogolj!

Rákospalotán maradt masiniszta nélkül az S70-es vonat

Dorogi László

Sehogy sem akar megoldódni a MÁV-nál a magányos vonatok kálváriája, szerda reggel újabb szerelvény maradt vezető nélkül.

Fotó: vaci-naplo.hu

Az elmúlt időszakban elszaporodtak azok az esetek, amikor egy-egy mozdonyvezetőnek úgy járt le az éjszakai műszakja, hogy az általa vezetett vonat még nem érte el a célját. Ilyenkor a masiniszta nem sok mindent tehet, hiszen a hasági előírások kötelezően előírják, hogy 12 óra eltelte után nem vezetheti tovább a vonatot, el kell hagynia a szerelvényt és azonnali hatállyal meg kell kezdenie pihenőjét. Pontosan ez történt szerda reggel a Vác és Budapest között közlekedő s70-es vonat kormányosával is, s ahogy a korábbi eseteknél, úgy most is rengeteg utas járt pórul.

Nemcsak a hó a magyar vasút ellensége

Az elmúlt években akadt rá példa, hogy egy-egy mozdonyvezetőt éppen a "fuvarja" közben ért utol a műszakvég. A masiniszta ilyenkor az utolsó, megkezdett utat még befejezi, gondolhatnánk, de mostanában több eset is rávilágított, ez egyáltalán nincs így. Lehet valamiféle kimondatlan konfliktus a vasutasok és a meteorológusok között.

Valamit most már illene kezdenie a MÁV-nak ezzel a helyzettel, ugyanis ilyenkor érthető módon a mozdonyvezetők nyakába szakad a felháborodott, adott esetben a munkahelyről, vagy az iskolából elkéső tömeg haragja. Holott a masinisztának tényleg nincs más választása, le kell adnia a műszakot. Ahogy korábban, úgy most is az okozta a galibát, hogy már eleve késéssel közlekedett az adott vonat, így pedig lehetetlen tartani a menet- és munkarendet.

Ilyen esetben a protokoll szerint a szerelvény csak akkor közlekedik tovább, ha megérkezik a műszakváltó mozdonyvezető, erre viszont az esetek többségében jó sokat kell várni. Azt egyelőre nem közölte a MÁV, hogy ezúttal mi okozott fennakadást az egyik legforgalmasabb vasúti vonalon, de az s70-es vonattal közlekedőknek a héten nem először kell bosszankodniuk: hétfőn két járat is kimaradt ezen a vonalon a jármű meghibásodása miatt.

https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/88931/pics/lead_800x600.png
MÁV-START,Vakvágány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?