895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak
Összesen így 58 főre emelkedett az elhunytak száma, viszont 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.
Blogolj!

Testkamerával harcol a MÁV az agresszív utasok ellen

Dorogi László

Csak az év eleje óta tizenkilenc jegyellenőrt bántalmaztak a Mátészalkát érintő vasútvonalon, ezért lépnie kellett a MÁV-nak.

Fotó: mavcsoport.hu

Aki valaha is járt már vonattal a keleti végeken, azt aligha fogja meglepetésként érni a következő történeten. Az ország keleti régiójában valóságos extrém sportnak számít a vasúti kalauz hivatást választani, csak az év eleje óta tizenkilenc jegyellenőrt ért valamilyen inzultus az itt közlekedő vonatokon. Abba most kár is belemenni, hogy a nem kis problémának mik a gyökerei, ugyanakkor abszurd és még inkább érthetetlen szituáció az, amikor a munkáját végző embert agyon verik azért, mert végzi a munkáját. Olyan ez, mintha bemennénk a postára befizetni a csekket, majd amikor közli velünk a postás néni, hogy mennyi lesz az annyi, akkor jól elagyabugyáljuk, mert tulajdonképpen nincs is kedvünk kifizetni a kötelező költségeket.

Szóval, tisztelet a kivételeknek, itt tart a kelet-magyarországi - és az országos - vasúti szolgáltatást igénybe vevő utasok szellemi színvonala, így a MÁV-nak lépnie kellett valamit: testkamerát kaptak a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók. Az eszközök gyakorlati tesztelése huszonöt kalauz önkéntes részvételével már korábban megtörtént és egyelőre nyolc jegyvizsgáló használja a szerkezeteket szintén önkéntes alapon.

Az első napok tapasztalatai alapján, láss csodát, az eddig tapló módon viselkedő utasok is együttműködőbbé váltak, ugyanakkor mégis nagyon szomorú, hogy egy ilyen intézkedésnek kell illemre tanítania az embert. A vasúttársaság a részsikerre való tekintettel újabb testkamerák beszerzésén ügyködik, ezeket várhatóan ősztől vehetik használatba a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

A támadók alapesetben öt évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt, de az intézkedés hatására talán nem fog megtörténni újra olyan eset, amilyen történt márciusban Gárdonyban: akkor úgy megvertek egy jegyellenőrt, hogy eltört az állkapcsa és meg is kellett műteni.

https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/71106/pics/lead_800x600.jpg
Hírek, információk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?