Blogolj!

Vakvágányra futott az Index

Az Elektronikus Vasúti Információs Rendszer Adatbázis, közismert nevén az elvira.hu nagyon is jól van, köszöni szépen. Pedig az Indexen tegnap iróniafanfár kíséretében már el is temették.

Kezdődött már így bejegyzés ezen a blogocskán, de mindig fontosnak tartom leszögezni: én minden vagyok, csak a Magyar Álomvasutak társaság jó barátja nem. Egyrészt, mert irreálisan drágának találom az irreálisan szar szolgáltatásukat - már ami az egyedszállítmányozást illeti - és ugye a késések, kimaradt járatok is menetrendszerűen érkeznek, ha stílszerűek akarunk maradni. Ezzel együtt nagyon sokan választják nap mint nap a közlekedésnek ezen faját, s hát az esetek zömében azért a fent említett apró-cseprő hézagoktól eltekintve elviszik az ember valagát A pontból B pontba.

Van egy online menetrendfigyelő/kereső/vasúti menet- és helyjegy megváltó felületük is, amelyet csak a jó Isten tudja, miért neveztek el annak idején Elvirának, de az e-jegyek elterjedésével, no meg azzal, hogy az ezzel utazók jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe a szolgáltatásokat a papír alapú, nyomtatott jegyet igénybe vevőkkel szemben, mondhatni elég fontos szerepet játszik a MÁV életében.

S akkor kedden este csapódott bele az internetbe magába a rémhír:

Megszűnt az elvira.hu, ezentúl a kevésbé megjegyezhető elvira.mav-start.hu címen érdemes a vasúti menetrendet keresni.

No, hát ez kérem hülyeség, ahogy drága jó Besenyő Pista bátyám szokott volt fogalmazni, ugyanis az elvira.hu él és virul. Azaz, egészen pontosan semmi probléma nincs azzal, ha bepötyögjük a kis ujjainkkal a kis a telefonunkba, számítógépünkbe, vagy bármilyen eszközön megtalálható böngészőnkbe az említett címet, ugyanis zökkenőmentesen átirányít minket a mavcsoport.hu weboldalra, ahol szépen tudjuk böngészni a menetrendet és meg tudjuk váltani a jegyet. A kíváncsiság kedvéért azért végeztem ezzel kapcsolatban egy lakmusztesztet néhány ismerősöm bevonásával, de érdekes módon mindenkinél bejött a MÁV menetrend keresője.

Azt már csak csendben teszem hozzá, hogy akinek gondot okoz az elvira.hu-ról átállni az elvira.mav-csoport.hu címre, annál komoly gondok vannak fejben. De szerencsére nem kell. Mindenkinek kellemes utazást kívánunk!

Címkék: Menet, rend
1
https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/63946/pics/lead_800x600.png
Menet, rend
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-15 12:33:43
Már megint lyukra futott az INDEX ?!
Ejnye, ejnye kedves INDEX !!!!
Abba kéne végre hagyni ezt az újságírás címén végzett marháskodást.
Azzal mindenki jobban járna !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?