Blogolj!

Valaki mondja meg, mi a jó a graffitiben?!

Tézsévé

A székesfővárosunkban dolgozó gödi lakosként napi szinten vonatozgatok föl-alá a váci vasútvonalon. Rendkívül cinikus és kritikus ember létemre nehezen mondom ki, de maximális megelégedettséggel. Kevés késés, gyors menetidő, gyakran közlekedő járatok, kulturált kalauzok és nem utolsó sorban új vonatok jellemzik vonalat. Kézzelfogható a MÁV igyekezete, és itt már valóban elmondható, hogy közeledünk az európai színvonalú szolgáltatáshoz. Ebbe az idilli képbe próbált belerondítani a héten néhány félkegyelmű festékmágus, és „teletaggeltek” egy új Flirt szerelvényt.

„Hogy szakadnának szét sz#rás közben!” - kommentálta hírt az egyébként tanult és kulturált embernek megismert nagymamám, és a vulgaritást ugyan visszautasítva, de teljesen egyet kell hogy értsek vele. Miért jó ez? Mi az értelme ennek? Egy-két nagyon régi, rozsdamarta, vonatra már csak nyomokban emlékeztető teknőnél még azt mondom hunyorogva, hogy jó, ez az underground önkifejezés egy kéretlen, de elnézhető megnyilvánulása. Szigorúan kis mennyiségben. De ha már egyszer a MÁV adófizetői – és európai – milliárdokat sem sajnálva, komoly beruházásoknak köszönhetően új és modern járműveket ad az utasoknak, mindenki megelégedésére, akkor miért kell ilyet csinálni? Lehet nekem volt csak túl kiegyensúlyozott a fiatalkorom, de tényleg ekkora földöntúli örömöt okoz a rongálás? 

Nem beszélve arról, hogy ezeknek a kifinomult műalkotásoknak a levakarását természetesen közösen kell finanszíroznunk adóforintjainkból. Hogy érzékeltessük a dolgok súlyát: a MÁV csak 2015-ben 16 ezer négyzetméternyi járműfelületet graffiti-mentesített, ami összesen több mint húsz és fél millió forintba került. Annyira, de annyira megnézném az illetékes művészeknek az arckifejezését, ha a kezükbe lehetne adni egy, a nevükre szóló sárga csekket, amelyen kiegyenlíthetik a munkáik megsemmisítésének a költségeit. Valószínűleg vagyunk még ezzel így pár millióan.

https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/29939/pics/14728210424264337_800x600.jpg
Hírek, információk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?