Blogolj!

Vonatjegyet vegyél buszban

Tézsévé

Zseniális ötlettel állt elő a MÁV: mobilpénztárat állított üzembe, elsősorban az állandó rohanásban lévő fesztiválozó fiataloknak kedveskedve. De hogyan is kell egy ilyet elképzelni? Az új pénztárak egy mikrobuszban kaptak helyet, amelynek két pénztárablaka van, de felszerelték egy utastájékoztató monitorral is, amelyen nyomon lehet követni az aktuális menetrendet. 

A kezdeményezés múlt hét végén egy fesztiválon debütált, ahol már több mint ezren vettek jegyet, tehát azt lehet mondani az elképzelés betalált és valós piaci igényt elégít ki. A lépés teljes adta magát, hiszen a rendezvényeknek, fesztiváloknak otthont adó települések vasútállomásain gyakran nincs elég pénztárfülke a hirtelen megugró forgalom gyors kiszolgálásához, a speciális pénztárkonténer bérlése és telepítése pedig aránytalanul sokba kerülne. 

Apropó fesztiválok. A Szigetre utazóknak jó hír, hogy a rendezvény teljes időtartama alatt féláron lehet vonattal utazni. A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásra. Mindössze annyi a teendő, hogy jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy a Sziget fesztiválra utazunk, és be kell mutatni az arra szóló jegyünket, vagy karszalagunkat. A kedvezmény már tegnaptól elérhető, a visszautazást pedig a rendezvény utolsó napját követő napon, azaz augusztus 18-án éjfélig kell befejezni. A várható zsúfoltság miatt érdemes helyjegyeket váltani.

https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/29377/pics/14709177722813169_800x600.jpg
Hírek, információk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?