Blogolj!

Fölösleges szakszervezeti hiszti

Tézsévé

"Nem kaptak béremelést, ezért folyamatosan hagyják el a MÁV-ot a szakértők, mérnökök, a közép- és felsővezetők. A helyzeten pedig az sem segít, hogy a társaság mindössze pár tízezer forintos gyorssegéllyel próbálja maradásra bírni őket" - közölte a Vasutasok Szakszervezetére hivatkozva az Index. Szépen hangzik, de az ördög megint a részletekben bújt el, ugyanis valóság az, hogy épp a vezérkar teszi a szakszervezet dolgát. 

Egészen hiteles lenne a szakszervet sopánkodása, ha nem lenne teljesen álságos, ugyanis nincs elvándorlás a MÁV-nál, és szemkiszúrásról sincs szó. Na most a helyzet az, hogy a MÁV jellemzően a diplomás munkatársainak részére ad Vasutas Nap alkalmából juttatásokat. Ez egy igen nagy jófejség, őket ugye kevésbé érintette az általános béremelés, mert a magasabb képzettségük miatt eleve jóval nagyobbról indul a fizetésük, mint azoknak kevésbé pallérozott kollégáknak, akiknek régóta rendezésért kiálltott a helyzetük. 

Hogy miért fáj ez a szakszervezetnek? Nyilván azért, mert nem az ő kezdeményezésükre, érdekérvényesítésükre, és nem rajtuk keresztül kapják a plusz pénzt a diplomás dolgozók, akiknek az érdekéért egyébként soha nem álltak ki. Ezért érhette a váratlanul a VSZ-t a tervezett kifizetés, ezért pampognak, de sokkal nagyobb megbecsülés övezné a tevékenységüket, ha maguk helyett a kollégákat reprezentálnák ilyen nagy erőkkel.

https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/28090/pics/14664312111481435_800x600.jpg
Hírek, információk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?