Blogolj!

Ki van kiért?

Tézsévé

Meglehetősén érdekes cikket közölt a CSVM nevű oknyomozásra szakosodott oldal a Blogstaron. Értesüléseik szerint hosszas előkészítések és tárgyalások után a MÁV egy meglepően nagyvonalú bérrendezést ajánlott fel a vonatokon nap mint nap a mérgezett egérként fel alá rohangáló jegykezelő kalauzokoknak: a jelenlegi túlórás bért is nettó 11-25 ezerrel meghaladó fizetést, önkéntes megállapodással 8,4 órás munkaidő, legfeljebb 16 órás szolgálattal (amiből 12,2 óra lehet max a vonaton).

Tehát a szerencsétlen kalauzok jóval magasabb bért kaphatnának kiszámíthatóbb munkaidő mellett. Dacára a korrekt előkészítő tárgyalásoknak a szakszervezetet vezető "urak" egyszer csak felálltak az asztaltól, és a párbeszéd helyett a médiában való üzengetést válaszották. Ki érti ezt?

Valószínűleg, ha - ahogy az a dolguk is - valóban tisztában lennének a jegykezelők régóta rendezésre váró hányattatott sorsáról, nem a ripacskodást választanák. A kalauzoknak pedig kitartást kívánunk, reméljük hamarosan nem csak külső megjelenésben, hanem belső megbecsülésben is megkapják azt, ami jár nekük.

A teljes cikk itt olvasható.

https://menetterti.blogstar.hu/./pages/menetterti/contents/blog/27571/pics/14645126469299851_800x600.jpg
Hírek, információk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?